Disco / Jaren 70


Carnavalskleding Dames Disco kleding Jaren 70 kleding

Heb je een themafeest sixties of seventies? Of heb je een disco feest?

Bij Coppens Carnaval vind je een mega aanbod disco feestkleding.
Dan heb je leuke verkleedkleding nodig. Een verkleedkostuum voor de sixties of seventies jaren kun je zelf samenstellen of compleet kopen. Bij Coppens Carnaval vind je een mega aanbod disco feestkleding.
Verkleedkleding volgens de jaren zeventig, de zogenaamde seventies kleding, wordt ook vaak disco kleding genoemd. Flower power kleding of hippiekleding komt allemaal uit deze jaren. Zigeunerkostuums, de mooie zwierige jurken of rokken voor dames, passen ook goed in het thema seventies. Hoewel de minirok of mini jurk ook gedragen werd in die tijd.
Alle kleding uit dit thema kan natuurlijk ook prima met carnaval gedragen worden.
Jaren 70 verkleedkleding ziet er fleurig uit. Er worden stoffen met veel kleuren gebruikt voor dit thema.

Wat is typische jaren 70 kleding?

Kenmerkend voor jaren 70 kleding zijn de broeken met wijde pijpen Bekijk hier de hippie broeken. Op de wijde pijpen broek draag je een mooie glitter top of een satijnen blouse. Een afro pruik in een mooie kleur maakt je outfit helemaal af. Deze kleding kan door zowel vrouwen als mannen gedragen worden. Heren kleding voor de jaren 70 kun je bij Coppens carnaval in de heren rubriek vinden, deze staat apart, hoewel er ook seventies verkleedkleding is die door zowel dames als heren gedragen kan worden. Er zijn popartiesten met typische kleding uit deze tijd. Deze kleding is als voorbeeld gebruikt om na te maken als verkleedkleding voor themafeesten of carnaval. Denk hierbij aan Elvis Presley, Prince, sergeant Pepper, Michael Jackson of Freddy Mercury. Dit is allemaal herenkleding maar voor vrouwen is er een Elvisjurk en de andere verkleedkleding kan ook door dames gedragen worden. Moderne kleding in de seventies was ook de hotpants. Een minirok kan natuurlijk nog steeds, maar een hotpants was een kenmerkende plaatsvervanger voor de minirok. Retro laarzen er bij om de benen langer te laten lijken.

Ken je de term retro kleding?

Seventies kleding kan goed als verkleedkleding voor een retro feestje gebruikt worden. Vintage kleding valt ook onder dezelfde noemer. Al deze sixties kleding, seventies kleding, discokleding, retro- en vintage kleding kan tijdens leuke themafeesten gebruikt worden en ook met carnaval. Carnaval is het grootste verkleedfeest onder de rivieren in Nederland, maar het wordt ook steeds vaker boven de rivieren gevierd.

Zijn er speciale accessoires of attributen passend bij hippiekleding?

Er zijn verschillende hippieaccessoires verkrijgbaar die bij deze kleding passen. Kettingen of tasjes met peace teken. Een bandje met bloemetjes voor om het hoofd of verschillende, meestal langharige pruiken. Typisch uit deze tijd zijn de John Lennon of peace brilletjes die in verschillende kleuren online te bestellen zijn. Een nep joint wordt ook gebruikt voor dit thema. Is hippie kleding beschikbaar in alle maten? Bij Carnavalskleding Coppens vind je kleding voor het thema zeventiger jaren in kindermaten tot en met grote maten. Er is een plussize collectie voor dames met een grotere maat beschikbaar. Hierin vind je ook kleurige kleding voor hippies met >grotere maten.